Platform Verduurzaming Culturele Festivals 2019

Eén van de activiteiten van Podium Circulair is de realisatie van een platform voor het verduurzamen van culturele festivals. Met een breed netwerk aan organisatoren, producenten, toeleveranciers en dienstverleners is een omvattend programma samengesteld waar alles bij elkaar komt om deze verduurzaming te realiseren. Door niet alleen in te zetten op aspecten als materiaal gebruik, logistiek, energiegebruik, maar ook op inhoud en programmering. De technologie voor het sluiten van de kringlopen is beschikbaar maar toepassing is er nauwelijks.

In het programma-onderdeel Groene Festivals dat plaats vindt tijdens het In Our Nature festival is er veel ruimte voor kennisdeling, presentaties, innovaties en discussie, kortom er wordt een onderscheidend programma geboden waarin zowel vraag als aanbod samen komen. Geen klassieke beurs maar een platform om circulaire ontwikkelingen tot stand te brengen vanuit het hart van de groeimarkt van festivalland: de Provincie Noord-Brabant.

Het programma van de Platform Duurzame Festivals ziet er in hoofdlijnen als volgt uit:

o Informatie en documentatie, workshops

o Presentaties gerealiseerde projecten 

Een Kennisplein met:

o Presentatie startups 

o Presentaties in ontwikkeling zijnde projecten 

Het programma Groene Festivals vindt plaats op dinsdag 8 oktober op De Kleine Aarde in Boxtel.

Voor meer informatie over dit initiatief van Podium Circulair kan contact worden opgenomen met Frans Verouden, projectleider.

Kijk hier voor tickets en informatie over dit programma-onderdeel en over het In Our Nature festival.