Platform Verduurzaming Culturele Festivals 2019

Eén van de nieuwe activiteiten van Podium Circulair is de realisatie van een platform voor het verduurzamen van culturele festivals. Met een breed netwerk aan organisatoren, producenten, toeleveranciers en dienstverleners wordt een omvattend programma samengesteld waar alles bij elkaar komt om deze verduurzaming te realiseren. Door niet alleen in te zetten op aspecten als materiaal gebruik, logistiek, energiegebruik, maar ook op inhoud en programmering. De technologie voor het sluiten van de kringlopen is beschikbaar maar toepassing is er nauwelijks.

Tijdens dit platform is er veel ruimte voor kennisdeling, presentaties, innovaties en discussie, kortom er wordt een onderscheidend programma geboden waarin zowel vraag als aanbod samen komen. Geen klassieke beurs maar een platform om circulaire ontwikkelingen tot stand te brengen vanuit het hart van de groeimarkt van festivalland: de Provincie Noord-Brabant.

Het programma van de Platform Duurzame Festivals is in hoofdlijnen als volgt uit:

o Informatie en documentatie, workshops

o Beursvloer - tentoonstellingsaccommodatie

o Presentaties gerealiseerde projecten – expositieplek en/of beursvloer

o Presentatie startups - expositieplek en/of beursvloer

o Presentaties in ontwikkeling zijnde projecten - expositieplek en/of beursvloer

Het Platform Verduurzaming Culturele Festivals zal in het najaar plaats vinden tijdens Proeftuin Circulair 2019 op woensdag 9 oktober op De Kleine Aarde.

Voor meer informatie over dit initiatief van Podium Circulair kan contact worden opgenomen met Frans Verouden, projectleider.